Poedercoating

Poedercoaten
Poedercoaten

Wat is poedercoaten?

Poedercoating is een organische deklaag, welke dient ter verfraaiing en/of bescherming van (meestal) metalen en aluminium ondergronden in de gewenste Ral kleur.

Waarom poedercoaten?

Poedercoating is een zeer duurzame oppervlakte behandeling. Poedercoating kent uitstekende oplossingen voor corrosiewering is mechanisch erg sterk en beschikt over uitstekende UV- en weersbestendige eigenschappen.

De voordelen van poedercoating op een rij:
Bevat geen oplosmiddelen.
100 % vaste stof.
Weinig afval, overspray kan worden teruggewonnen.
Goede UV- en weersbestendigheid.
Uitstekende mechanische eigenschappen.
Poederverf bevat geen oplos- en/of verdunningsmiddel en is volledig vrij van zware metalen zoals loodchromaat voor gele kleuren.

Voordat producten kunnen worden voorzien van een coating, dienen ze eerst te worden voor behandeld. Dit is belangrijk om de coating optimaal te laten hechten.

Het proces.

Stralen
Stralen

Voorbehandeling:

De voorbehandeling voor het poedercoaten gebeurt d.m.v. (grit)stralen van de het materiaal of ontvetten van het materiaal.
Gritstralen wordt ook wel zandstralen genoemd, maar stralen met echt zand mag niet meer in Nederland door de gezondheidsrisico’s voor het personeel. Door met grote kracht grit tegen het metaal te blazen (stralen), verdwijnen oude verflagen, vuil en roest. Deze behandeling reinigt het materiaal tot diep in de poriën van het materiaal.
(Ook verzinkt materiaal wordt voor het poedercoaten aangestraald, echter met minder grote kracht als bij niet verzinkt materiaal.)
Ontvetten gebeurt d.m.v. ontvetter tegen het materiaal te blazen of over het materiaal te wrijven. Hierdoor wordt het metaal schoon, oxidatie en vetvrij voor goede hechting van de poedercoating.

Bescherming materiaal:
Om het materiaal volledig tegen roest te beschermen zijn er een aantal mogelijkheden ter bescherming.

Schooperen
Schooperen

Verzinken: (ook wel galvaniseren genoemd) het aanbrengen van een dun laagje zink op een metalen voorwerp. Dit is een manier om de metalen te beschermen tegen corrosie.
Schooperen:  (ook wel metaliseren, thermisch spuiten, vlamverzinken of verzinken genoemd) het thermisch aanbrengen (spuiten) van vloeibaar zink, aluminium, gietijzer, legeringen e.d. op een vooraf blank gestraald metaaloppervlakte. Hierbij wordt een zinkdraad of zinkpoeder door een spuitpistool getransporteerd en met een vlam verhit. Het gloeiende vloeibare metaal wordt met een spuitpistool in een dun laagje aangebracht en zal onmiddellijk stollen in een goed hechtende taaie laag. Met behulp van perslucht wordt het half vloeibare zink op het te verzinken voorwerp gespoten.
Chromateren: een chemische bewerking van het aluminium oppervlak waarbij een chromaat laag (conversie laag) ontstaat. Chromateren in dunne lagen heet passiveren.
Anodiseren: een oppervlaktebehandeling om metalen zoals aluminium en titanium te voorzien van een oxidelaag.

Poedercoaten:
Poedercoating wordt middels een poederpistool elektrostatisch of via wrijving opgeladen, de geladen poedercoating deeltjes hechten zich zo aan het geaarde object. Na het aanbrengen van de coating in poedervorm gaat het object de oven in waar de poedercoating smelt, zich hecht aan het object en uithardt.

De poedercoatings zijn verkrijgbaar in een haast ongelimiteerde range van kleuren, glansgraden en metallic- en structuureffecten voor industriële en consumenten toepassingen. Daarnaast is Poedercoating een economische en milieuvriendelijke coating technologie. Er worden geen oplosmiddelen gebruikt en er kan een minimale hoeveelheid aan coatingafval worden gegenereerd.

Toepassing.

Poedercoaten kent vele toepassingen. U kunt denken aan esthetische oplossingen of functionele toepassingen. Voorbeelden van toepassingen zijn: balkonhekken, stalen meubels, radiatoren, witgoed (koelkasten en dergelijke), auto-onderdelen, stalen hekken en profielen.

De toegepaste poeders zijn meestal op polyesters, epoxy of poly-epoxy basis.
1. Polyester: hoge UV-bestendigheid (ideaal voor het behoud van kleur en glans)
2. Epoxy: hoge chemische weerstand (mindere UV bestendigheid)
3. Poly-Epoxy: combinatie van de twee coatings als hierboven genoemd.

De uiteindelijke afwerking is eveneens divers: mat, halfglans, satijn, hoogglans, structuur, metallic, anti-graffiti, et cetera. Samen met u kunnen we bepalen wat de meest geschikte toepassing voor u is.

Onder het kopje Projecten vind u een aantal voorbeelden door Borgers Conservering gerealiseerd.

Overige info omtrent poedercoaten kunt u vinden bij Borgers Coating